Квалификаци за ЕП

Македонските селекции до 17 и 19 години ги добија противниците во квалификациите за ЕП

Македонските репрезентации до 17 и 19 години денеска ги дознаа квалификациските групи за Европските првенства во 2020 година.

Нашата селекција до 19 години е во групата 11 заедно со Англија, Босна и Херцеговина и Луксембуг. Натпреварите ќе се играат во Македонија во периодот од 13. до 19. ноември.
 
Двете првопласирани селекции од секоја група и една најдобротретопласирана ќе се натпреваруваат во елитната рунда на квалификации кои се играат пролетта 2020 година.
 
Македонската репрезентација до 17 години е во групата 1 заедно со Полска, Белгија и Лихтенштајн. Натпреварите на овој турнир ќе се играат од 9. до 15. ноември 2019 година а домаќин е Полска.

Според Законот за вработените во јавниот сектор, службениците можат да примаат подароци во вредност до 3000 денари годишно, што се смета за „пониска вредност“.

повеќе

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе