Историски ден за репрезентацијата на САД

Македонскиот селектор на САД, Андоновски даде дозвола да настапи фудбалерка со хендикеп! (ВИДЕО)

Фудбалерката Карсон Пикет стана првата репрезентативка на САД која со вроден хендикеп одигра професионален меч за селекцијата на која селектор на нашиот Влатко Андоновски. 

Карсон Пикет е родена со хендикеп на левата рака. Но тоа не и пречеше да одигра цел меч против Колумбија и да даде допринос за победа на САД од 2-0.
 
Чувството да се биде различен е нешто низ кое минувам цел живот. Овој месец е навистина посебен, важен и треба да се слави“, изјави Пикет по мечот.
 
Таа кажа и дека како мала носела дуксери со долги ракави за да ја сокрие раката.
 
Удел во овој историски ден има македонскиот тренер Влатко Андоновски кој е селектор на САД, токму тој и даде шанса на Пикет да настапи на мечот.
 
„Карсон тренираше добро во изминатите денови и среќен сум што одигра добри 90 минути“, изјави Андоновски по мечот. 

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе