ЕВРО 2020

Македонија со белиот дрес ќе тргне на Европското првенство (ФОТО)

Според направениот распоред, Македонија официјално е гостин на денешниот натпревар против Австрија, па Австријците ја имаа можноста да бираат боја на дресот. 

Првиот меч на Европските првенства Македонија ќе го одигра во белиот дрес, Австрија ќе настапува во црн дрес.
 
 
 

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе