ФИФА ранг листа

Македонија скокна за три места на најновата ФИФА ранг листа

Македонската фудбалска репрезентација има напредок од три позиции на последната ФИФА ранг листа, сега сме на 62. позиција. 

Победата над Германија и Лихтенштајн ни донесоа напредок од три позиции на најновата ФИФА ранг листа.
 
Можеби очекувавме посериозен напредок по големиот триумф на Германија, но влијание имаше и поразот од Романија.
 
Од противниците на ЕП, најдобро котира Холандија која е на 16. место со пад од две места, Австрија е 23., Украина е едно место подолу од Австријците.
 
На првото место останува Белгија, а во топ десет се уште и Франција, Бразл, Англија, Португалија, Шпанија, Италија, Аргентина, Уругвај и Данска.

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе