Лига на нации

Македонија од вториот шешир ќе биде влечена во ждрепката за Лигата на нации

Македонската фудбалска репрезентација ќе биде сместена во вториот шешир во ждрепката од Лига „Ц“ во Лигата на нации која ќе се одржи во март. 

Како првопласирана во својата група од Лига Д во Лигата на нации, Македонија се пласираше ранг погоре, па во следната сезона од ова натпреварување ќе играме во Лига Ц.
 
Ждрепката за новата сезона од Лигата на нации ќе биде извршена на 3. март, а Македонија е сместена во вториот шешир.
 
Во првиот шешир од лигата Ц се: Грција, Албанија, Црна Гора и Грузија.
 
Во вториот шешир покрај Македонија се уште и Косово, Белорусија и Кипар.
 
Во третиот шешир се: Естонија, Словенија, Литванија и Луксембург.
 
Во четвртиот: Ерменија, Азербејџан, Казакстан и Молдавија.
 

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе