ЕВРО 2020

Македонија направила најмногу прекршоци во првото коло на ЕП

Статистиката вели дека македонските фудбалери направиле најмногу фаули во првото коло од Европското првенство. 

Статистичарите изброиле дека Македонија направила 16 фаули на мечот со Австрија. Овој натпревар е и мечот со најмногу прекршоци на првенството досега, вкупно 29.
 
По Македонија, следуваат Португалија и Полска со по 15 фаули, Словаците и Австријците имаат по 13.
 
Нашиот следен противник, Украина, направила само осум фаули на мечот со Холандија.

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе