ЕП 2020

Македонија на ЕП во Холандија ќе игра пред 12.000 гледачи

Европското првенство и во Холандија ќе се игра пред гледачи, планирано е на „Јохан Кројф Арената“ да има 12.000 гледачи кога ќе игра Македонија против домашната селекција. 

Слично како и во Букурешт, и во Амстердам ќе се игра со 25 проценти од капацитетот на стадионот.
 
На трибините ќе се влегува само со негативиен корона тест, а другите дополнителни мерки треба наскоро да бидат објавени.
 
Македонија против Холандија ќе игра на 21. јуни, претходно играме во Букурешт со Австрија на 13 јуни и Украина на 17 јуни.

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе