ФФМ потврди

Македонија - Косово ќе се игра на 4 јуни

Фудбалската федерација на Македонија го потврди терминот за мечот со Косово, дуелот ќе се игра на 4 јуни. 

Одложениот натпревар меѓу Македонија и Косово во полуфиналето од Лигата на нации ќе се игра на 4 јуни, финалето е закажано за 9 јуни.
 
Дали натпреварот ќе се игра со публика или без, ќе зависи од состојбата со коронавирусот во тој период.
 

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе