ЕВРО 2020

Македонците во Австралија со пиво, ракија, шопска, ќебапи, Струмка... ќе ја бодрат Македонија (ВИДЕО)

Спортскиот канал во Австралија, „Опус Спорт“, денеска во живо направи прилог за македонските навивачи во Мелбурн кои организирано во ресторан ќе го гледаат мечот против Холаандија. 

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе