Иселениците во Германија ја слават големата победа

Македонци се собраа пред хотелот на фудбалерите и со песна ја славеа победата (ВИДЕО)

Македонските иселеници во Германија не останаа рамнодушни, дел од оние кои се во Дуисбург се собраа пред хотелот на играчите и ја славеа победата. 

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе