Македонецот ја продолжува кариерата во Шпанија

Мајорка го потврди трансферот, Трајковски потпиша на четири години

Мајорка и официјано го потврди ангажманот на Александар Трајковски, Македонецот стави потпис на четиригодишен договор.

Александар Трајковски ја продолжува карирата во Шпанија, репрезентативецот на „црвено-жолтите“ ќе го носи дресот на повратникот во елитата, Мајорка. 

Клубот од Балеарските Острови попладнево го потврди трансферот, Александар Трајковски ставил потпис на четиригодишен договор. 

„Александар Трајковски е нов фудбалер на Мајорка, потпиша на четири години. Македонецот доаѓа како слободен играч од редовите на Палермо“ - гласеше известувањето.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе