Од традицијата не се бега

Мајка му истураше вода по Милинковиќ Савиќ (ВИДЕО)

Сергеј Милинковиќ Савиќ можеби е светска фудбалска ѕвезда и Србин со најголема пазарна вредност во моментов, но и тој не може да избега од традиционалните адети на Балканот кои се вкоренети со векови.

Сергеј Милинковиќ Савиќ имаше начин на испраќање на Светското првенство кое ни е познат на сите нас. Тој излезе од станот и се упати накај лифтот кога неговата мајка истури вода кон него, гест со кој му посака среќа на својот син.

Република Македонија е мала држава на Балканот чија основна цел е опстанокот во меѓународните односи и грижа за благосостојбата на сопствените граѓани.

повеќе

Заев побара од дипломатите да се воздржуваат од активности меѓу гласачите спроти референдумот, а онаа од поддржувачите не му пречи.

повеќе

Македонија по оваа авантура нема каде да се врати и единствениот пат по кој треба да тргне е патот на внатрешно реформирање и интраетничко помирување и обединување.

повеќе