ЕВРО 2020

Маестрално! Шик постигна гол од центар! (ВИДЕО)

Напаѓачот на Чешка, Патрик Шик постигна неверојатен гол, погоди буквално од центар за водство на неговата репрезентација против Шкотска од 2-0. 

Погледнете го овој супер гол на Шик:

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе