Тренерот на Леванте има пофалби за нашиот фудбалер

Лопез: Ова беше тешка недела за Барди, но проблемот е минато

Тренерот на Леванте, Пако Лопез има пофалби за Енис Барди за тоа како се справи со неделата во која имаше проблеми со полицијата.

Шпанската полиција се сомневаше дека Енис Барди има фалсификувана возачка дозвола, нашиот фудбалер требаше да докажува декак неговиот докуменет е исправен.

Тренерот на Леванте, Пако Лопез вели дека тоа бил тежок моменет за Барди, но проблемот е решен и македонскиот репрезентативец сега е комплетно фокусиран на фудбалот.

„Енис имаше тешка недела, но за среќа проблемот е веќе решен. Тој е феномен, се обиде да го реши проблемот и успеа иако тоа беше тежо момент за него. Барди е многу одговорно момче буквално за се, сега го имаме сто проценти посветен и ментално и физички за следниот предизвк. Воодушевен сум како го надмина овој период“, вели Пако Лопез.

Леванте денеска го игра својот меч од колото, од 18:30 му гостуваат на Еибар.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе