ЕВРО 2020

Локатели како Роналдо, тргна Кока-кола, стави вода (ВИДЕО)

Кока-кола излегува како голем губитник на Европското првенство, откако Роналдо ги тргна шишињата од овој пијалок, тоа почнаа да го прават и другите.

По вчерашниот меч меѓу Италија и Швајцарија, на прес-конференцијата по мечот, Мануел Локатели ги тргна шишињата со Кока-кола  стави вода.
 
Италијанецот кој беше играч на мечот, го имитираше Роналдо кој претходно со таков потег ги бутна акциите на Кока-кола за неверојатни 4 милијарди долари.
 

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе