„Каталонците“ и „топчиите“ добија рок

Лион со ултиматум до Барселона и Арсенал

Претседателот на Лион, Жан Мишел Ола вечерва испрати ултиматум до Барселона и Арсенал, имаат рок до петок да го купат Мемфис Депај и Усем Ауар.

Трансфер пазарот е отворен до 5. октомври, но Барселона и Арсенал ќе треба да побрзаат доколку сакаат да го купат Мемфис Депај, односно Усем Ауар.

Претседателот на Лион, Жан Мишел Ола вечерва испрати ултиматум и постави рок до петок.

„Оние кои нема да заминат до петок, ќе останат во Лион. Нема да го чекаме крајот на трансфер пазарот“ - порача првиот човек на Лион.

Ола вчера изјави дека понудата на Арсенал за Ауар не е доволна, а претходно откри дека Барселона нема пари за Депај и нема доставено понуда. 

„Каталонците“ изминативе денови успеаја да се ослободат од неколку играчи, па останува да се види дали ќе тропнат на вратата на Лион.

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе