Лос Анџелес

ЛА Галакси избрка српски фудбалери поради расистички коментари на неговата сопруга

Александар Катаи доби отказ од Лос Анџелес Галакси само две дена откако неговата сопруга имаше расистички коментари на социјалните мрежи.

Лос Анџелес Галакси соопшти дека се разделува со српскиот фудбалер Катаи. Причината е коментарите на социјалните мрежи на неговата сопруга.

Теа Катаи имаше серија од неколку расистички поста на инстаграм. Меѓу кои и „Истепај ги гомната“, алудирајќи на полицијата да се пресмета со демонстрантите за правата на црномурестите граѓани.

Сопругата на Александар ги избриша постовите откако виде што направи, но веќе беше доцна.

Во Америка веќе со денови се протестира по убиството на Џорџ Флојд од страна на полицаец.

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе