По само три месеци

Кратко траеше љубовта, Шкендија и Фелипе се разделија

Беше донесен како големо засилување за тимот, но Хуан Фелипе по само три месеци заминува од Шкендија. 

Фелипе од Вардар се пресели во Шкендија и тогаш изјави дека ќе игра за најдобриот клуб во Македонија. Бразилецот со голема возбуда потпиша за тетовскиот тим, но неговата авантура таму беше неславна.
 
Денеска Шкендија потврди дека со взаемна согласност на двете страни го раскинува договорот со Хуан Фелипе.
 
„ФК Шкендија и бразилскиот фудбалер го прекинаа договорот со взаемна согласност. Шкендија сака да објави дека ја прекинува соработката со фудбалерот Хуан Фелипе. Раководството на клубот и фудбалерот имаа состанок на кој дојдоа до заклучок дека во интерес и на двете страни е договорот да биде раскинат. Шкендија му благодари на Хуан Фелипе за неговиот придонес во црвено дрес во периодот додека беше со нас, му посакуваме успех во иднина“, стои во соопштението на Шкендија.

Стариот систем е неодржлив затоа што вродува со богатење на поединци наместо на општеството и граѓаните.

повеќе

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе