ФК Борец

Кочо Анѓушев си замина од Борец, фудбалерите може слободно да си бараат нови клубови

Фудбалскиот клуб Борец остана без газдата, Кочо Анѓушев веќе нема да го спонзорира клубот, си заминува а на фудбалерите им рекол дека слободно може да си заминат. 

Анѓушев пред десетина дена незадоволен од тоа како се бираат делегатите во Општинските сојузи, најави заминување од Борец, а сега тоа и го оствари.
 
Кочо Анѓушев обвини дека првиот човек на ОФС Велес, Лазар Ракиџиев одбрал делегати кои му одговараат на првиот човек Муамед Сејдини, и меѓу нив нема ниту еден претставник на Борец.
 
Тој разочаран од начинот на кој функционира фудбалот во Македонија се повлекува од инвестирање, комплетно ќе ги исплати фудбалерите и сите вработени во клубот и ќе им ја даде целосната документација да можат слободно да си заминат во друг клуб.
 

Формирањето на платформа за прекугранична соработка за борба против аерозагадувањето има потенцијал вистински да придонесе за намалување на загадувањето на воздухот во нашата земја.

повеќе

 Еврообврзница во услови на најголемата светска економска криза за репрограмирање на долгот и буџетска поддршка.

повеќе

Повикот на Заев за „Влада за национален спас“ само три дена откако неговиот кабинет ја доби собраниската доверба, покажува дека таа тешко би се качила над сегашните 62 пратеници.

повеќе