Биле испратени серија поплаки

Клубовите од Премиерлигата имаат неколку забелешки за новите сопственици на Њукасл, бараат итен состанок

Според пишувањата на Гардијан, Премиерлигата добила серија поплаки поради превземањето на Њукасл од страна на конзорциум предводен од Саудиска Арабија, се бара итен состанок за следната недела.

Останатите 19 клуба од Премиерлигата се обединети и се противат на одлуката да се даде зелено светло за конзорциум предводен од Саудиска Арабија да го купи Њукасл, ова го пренесе Гардијан.

Тие бараат итен состанок за следната неделата, свесни се дека сега е доцна за зделката да биде блокирана, но бараат објаснувања што се променило за Премиерлигата да ja одбори зделката и зошто тие порано не биле информирани за новонастаната ситуација. На состанокот пред две недели, немало никаков абер дека Њукасл ќе добие нови сопственици, а добар дел од клубовите за ова дознале од медиумите, кои почнаа да објавуваат стории неколку часа пред официјалното соопштение.

Клубовите се загрижени дека може да му се нанесе штета на брендот на Премиерлигата, зделката е особено критикувана од групите за заштита на човекови права. Исто така тие се загрижени бидејќи Њукасл преку ноќ може да стане фудбалска сила, но и поради тоа што богатството на новите сопственици ќе придизвика дополнително да се напумпаат трансфер сумите и платите.

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе