ЕВРО 2020

Клоп добро се подготвил за натпреварот, пие пиво и пее со англиските фанови (ВИДЕО)

Човек што е речиси идентичен како тренерот на Ливрпул, Јирген Клоп пред мечот меѓу Германија и Англија ужива со пиво и со англиските фанови. 

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе