Нов Македонец на Кипар

Кире Ристевски потпиша за АЕЛ Лимасол

Македонскиот репрезентативец, Кире Ристевски стави потпис на договор со кипарскиот клуб, АЕЛ Лимасол. 

Ристевски од Ујпешт се пресели во АЕЛ Лимасол. Денеска трансферот е официјализиран, тој во кипарскиот клуб отиде како слободен играч.
 
Тој потпша двегодишен договор со можност за продолжување за уште една сезона.

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе