Нови добри вести за фановите

Кинезите добија „клоца“, Милан има нов претседател и борд на директори

„Росонерите" целосно раскрстија со Ли Јонгхонг, бизнисменот од Кина е тргнат од фунцкијата претседател на Милан и на негово место е назначен Паоло Скарони.

Откако Елиот го конфискуваше Милан бидејќи Ли Јонгхонг не го врати долгот, фондот денеска именуваше свои луѓе во бордот на директори. 

Ли Јонгхонг, контроверзниот бизнисмен од Кина, е разрешен од функцијата претседател, а „клоца“ добија и останатите директори од Кина: Дејвид Хан Ли, Лу Бо и Ксу Реншуо. Отказ доби и генералниот извршен директор Марко Фасоне. 

Нов претседател на Милан ќе биде Паоло Скарони, а новиот борд на директори ќе го сочинуваат: Марко Патуано, Франк Тули, Џорџо Фурлани, Стефано Кочирио, Салваторе Черкионе, Алфредо Грака и Џанлука Д'Aванцо. 

На крајот од собранието на акционери, новиот претседател Паоло Скарони порача: „Бура има само надвор... За мене, како Миланиста, голема чест е да бидам претседател на овој тим“.

Процесот на проверка не треба да почне од правосудниот систем, туку од извршните претставници и членовите на парламентот, и тоа не само оние кои се на власт денес, туку и оние кои со години ја водеа земјата.

повеќе

Литературните дејци отсекогаш биле предвесници на некое ново време. Немале натприродна моќ да ја предвидат иднината.

повеќе

Политичките раководства во Република Македонија мора да сфатат дека немаат комодитет да ги занемаруваат економските политики на сметка на политичките агенди.

повеќе