Судбината сепак сакаше двајцата да соработуваат

Канте откри дека го одбил Тухел

Нголо Канте потврди дека бил желба на Томас Тухел кога Германецот седел на тренерското столче на ПСЖ, но одбил да се пресели во Париз.

Томас Тухел сакал да го донесе Нголо Канте во ПСЖ но Французинот одбил да се пресели во Париз. Судбината сепак сакала овои двајца да соработуваат, фудбалерот од средниот ред сега игра под водство на Германецот во Челси.

„Во минатото имаше одреден контакт со ПСЖ кога тој беше нивен тренер, но не сакав преселба во Париз. Ништо не се случи бидејќи бев среќен во Челси и останав тука. Не сум разговарал со Тухел на оваа тема“ - вели Французинот.

Во последните неколку натпревари, Нголо Канте игра како последен играч во редот за врска покрај Ковачиќ или Жоржињо и потсети на играчот од шампионските денови на Лестер.

„Имам играно многу на оваа позиција, во Лестер но и репрезентацијата на Франција. Не само што ова е најдобрата позиција за мене, исто така тука можам да бидам и најкорисен за тимот. Добро е што играм покрај играч кој останува назад кога јас одам напред, или обратно, јас останувам назад кога тој оди напред“.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе