БРАЗИЛСКИОТ ФУДБАЛЕР СО АВТОГОЛ ГО ОТВОРИ МУНДИЈАЛОТ

Како светот го „поздрави“ автоголот на Марсело (ФОТО)

По само десет минути игра на првиот меч од Групата А, Бразилецот Марсело не успеа да ја запре топката пред сопствениот гол и ја затресе мрежата на домаќините со автогол. Неговиот потег беше проследен на социјалните мрежи.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе