Радост за нов пласман на Европско првенство

Како Полјаците во соблекувалната ја славеа победата над Македонија (ВИДЕО)

Полска синоќа ја победи Македонија со 2-0 и го завери пласманот на Европското првенство следната година. 

Полска на две кола пред крајот го завери пласманот на Европското првенство, а по мечот со Македонија фудбалерите го славеа големиот успех во соблекувалната.
 
Медиа тимот на УЕФА со видео ја покажа атмосферата во соблекувалната на Полска.

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе