Реал Мадрид

Јовиќ е позитивен на ковид-19 токму кога почна да дава голови

Јовиќ постигна три гола за Србија, и во голгетерска форма се врати во Мадрид, но тестот за коронавирус му е позитивен и ќе мора да се соочи со нова пауза. 

Лука Јовиќ за Реал Мадрид има дадено само два гола, а за Србија за една недела даде три. Неговите игри за својата репрезентација ветуваа дека можеби ќе успее да ја промени формата и во кралскиот клуб, но Србинот се соочува со нова пазуа.
 
Тој е позитивен на ковид-19, и ќе биде надвор од стројот најмалку десет дена.
 
Јовиќ не е единствениот Србин кој е позитивен на ковид-19 заразен од настапите за репрезентацијата, ист проблем имаат и Милинковиќ Савиќ, Коларов, Лазовиќ и Николиќ.
 

Релевантните институции покажуваат неподготвеност да го спроведат долгоочекуваниот попис.

повеќе

Економската стратегија има за цел да се реализираат можностите на дигиталната трансформација, да се зајакне соработката во областа на климатските промени, енергетскиот сектор, човечкиот развој и безбедноста на храната.

повеќе

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе