Фудбалерот на Вест Хем ќе полудел

Јармоленко го пратил семејството во Киев ден пред војната: Сакав да си ја удрам главата од ѕид

Фудбалерот на Вест Хем, Андриј Јармоленко открива дека го испратил семејството во Киев еден ден пред Русија да почне воена интервенција во Украина, вели дека сакал да си ја удри главата од ѕид.

На 24. февруари, целиот свет на Андриј Јармоленко се срушил. Кога се разбудил, главна вест била воената итервенција на Русија во Украина, напаѓачот не можел да си прости откако ден претходно го испратил семејството во Киев.

„Пристигнав во тренинг центарот но не можев да зборувам, а не па да тренирам. Ми течеа солзи. Го прашав тренерот да ме пушти да си одам дома и почнав да се прашувам, „Што да правам следно?“ Не верував дека ова може да се случи. Го испратив семејството во Киев бидејќи моето дете имаше закажано преглед на доктор“ – раскажува фудбалерот на Вест Хем.

„Па можете да замислите како ми беше кога почна војната. Сакав да избегам, сакав да си ја удрам главата од ѕид. Каква будала сум, го испратив семејството во Киев а јас останав во Лондон“.

За среќа, неговото семејство безбедно ја напуштило Украина и се вратило во Англија преку Полска.

„На почетокот не можев да спијам, не можев да јадам, постојано бев на телефон, разговарав со роднини и пријатели. Дејвид Мојс ми дозволи да не тренирам, но по одредено време чувствував дека ќе полудам, дека ми е потребнo на момент да мислам на нешто друго, па се вратив на тренинзите“.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе