Признание за македонскиот напаѓач

Иван Тричковски ја доби златната копачка во Кипар (ФОТО)

Македонскиот напаѓач, Иван Тричковски ја доби наградата за најдобар стрелец во кипарското првенство за минатата сезона. 

Тричковски минатата сезона во дресот на АЕК Ларнака постигна 20 голови во кипарскиот шампионат. Беше најдобар стрелец, а наградата му беше доделена денеска на свечена церемонија.
 

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе