Провокации и жестоки реакции пред утрешниот дуел

Иран бара САД да биде исфрлен од мундијалот во Катар

Иран бара суспензија од 10 натпревари за репрезентацијата на САД откако Америкаската фудбалска федерација на социјалните мрежи го објави иранското знаме без амблемот на Исламската Република.

Иран утре се среќава со САД и во меѓусебен дуел ќе решаваат за место во нок-аут фазата.

Во пресрет на клучниот натпревар, Американската фудбалска федерација на социјалните мрежи го објави иранското знаме без амблемот на Исламската Репулика. САД се правдаше дека ова е поддршка на протестите во оваа земја и барањата на жените за поголеми права.

Сепак, Иран жестоко реагираше, обвини дека е ова е голема провокација и кршење на правилата на ФИФА.

Иран бара 10 натпревари суспензија за САД, а тоа ќе значи и исфрлање на фудбалската репрезентација на Америка од мундијалот во Катар.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе