Интер ќе го менува името и грбот

Според италијанските медиуми, Интер од март ќе го промени официјалното име на клубот и грбот.

Официјалното име сега е „Фудбалски клуб Интернационале Милано“, од март треба да биде „Интер Милано“ за да се потенцира наследството меѓу клубот и градот, пишуваат „Газета дело Спорт“ и „Кориере дела Сера“.

Исто така ќе има и промена на грбот, идејата ќе се развива околу буквите И и М.

Во наредниот период се очекува да има поконкретни информации за промената на името, но очекувањата се дека никој нема да има проблем со ваквата промена ако се знае дека ионака сите фанови го викаат Интер, а не според официјалното име, Интернационале Милано.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе