„Нероаѕурите“ добија нов спонзор по 26 години

Интер го откри наследникот на Пирели (ФОТО)

Интер попладнево ја официјализираше соработката со блокчејн платформата „Чилиз", преку ова партнерство ќе се промовира Фан Токенот на „нероаѕурите".

Пирели беше спонзор на Интер од 1995 година, но соработката заврши на крајот од минатата сезона. Производителот на гуми плаќаше премалку за денешни услови па газдите Сунинг побараа нов партнер кој ќе донесе многу повеќе пари во клупската каса.

Целта беше да се приберат 30 милиони евра, но поради кризата која ја донесе пандемијата на коронавирус, Интер на крајот мораше да се задоволи со сума од 20+ милиони евра.

Попладнево, „нероаѕурите“ ја официјализираа соработката со блокчејн платформата „Чилиз“. На дресот на Интер ќе стои логото на Сосиос (Socios.com) креатаорот на Фан Токени и партнерството ќе го промовира Фан Токенот на Интер ($ INTER Fan Token) кој наскоро ќе биде лансиран на пазарот.

Се очекува Интер во скоро време да промовира уште два спонзори, се говори дека логото на Леново ќе стои на задниот дел на дресот за 5+ милиони евра по сезона, а слична сума се очекува да донесе и спонзорот кој ќе стои на ракавот на дресот, иако во моментов нема информации за која компанија станува збор.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе