Ветерот направи проблем

Инцидент во Букурешт, падна пехарот за Европското првенство (ВИДЕО)

Пехарот за Европското првенство е на турнеја низ градовите домаќини на континенталниот собир, но во Букурешт падна поради ветерот.

Пехарот беше поставен на стадионот каде Македонија ќе ги игра натпреварите против Австрија и Украина. Одеднаш ветерот ги турна паноата, а тие удрија во пехарот кој се сруши на земја.

Алчноста за максимизирање на површината на градење ја помина „црвената линија“. Градот полека ја сече гранката на која седи.

повеќе

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе