Илиев заминува од Арсенал, нема да потпише нов договор

Македонскиот голман, Дејан Илиев го завршува престојот во Арсенал чиј член беше цели девет години.

26-годишниот голман не доби вистинска шанса од Арсенал, бранеше за младинските тимови и беше праќан на позајмици.

Соработката меѓу Илиев и Арсенал завршува, клубот решил да не му понуди нов договор.

Засега не е познато кој ќе биде идниот клуб на Илиев, дали ќе остане во Англија или ќе се пресели во клуб од друга земја.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе