ФФМ му ги нуди истите услови

Игор Ангеловски останува селектор на Македонија до крајот на Европското првенство

Во наредните денови ФФМ и Игор Ангеловски и официјално ќе постигнат договор тој да остане селектор на Македонија заклучно со настапот на Европското првенство. 

Се создаде непотребен вакум бидејќи ФФМ одлучи да преговара со Ангеловски откако ќе му истече актуелнииот договор. Тој веќе две недели е без работа, а Македонија без селектор. Ваквата состојба генерираше низа шпекулации за неговата иднина, сепак крајот ќе биде оној кој го посакува и јавноста и репрезентативците.
 
ФФМ на Ангеловски ќе му понуди продолжување на договорот со истите услови како и досега, односно месечна плата од 7.500 евра плус бонуси во зависност од резултатите на Европското првенство.
 
Селекторот Ангеловски неколку пати нагласи дека не го интересираат финансиските услови, посакува само да ја води Македонија на Европското првенство, па се очекува брзо да биде постигнат договорот со ФФМ.

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе

Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм (Instagram) и Твитер (Twitter). 

повеќе

Баталете ги овие глупости со Бугарија, а Османи нека си фати патот до Брисел да земе обрасци за членство во ЕЕО и нека ги пополнат брзо.

повеќе