Швеѓанецот на свој начин се збогува од ЛА Галакси

Ибрахимовиќ: Дојдов, видов, освоив, сега одете да гледате бејзбол

Златан Ибрахимовиќ и дефинитивно заминува од Лос Анџелес Галакси откако на социјалните мрежи се опрости од американскиот клуб. 

Има силни шпекулации дека Ибрахимовиќ ќе се врати во Италија, но имаше гласини дека би можел да го продолжи договорот со ЛА Галакси.
 
Според последниот негов статус на социјалните мрежи, Ибрахимовиќ и дефинитивно заминува.
 
„Дојдов, видов, освоив. ЛА Галакси ти благодарам што направи повторно да се почувствувам жив. До фановите на Галакси - го сакавте Златан, ви го дадов Златан. Нема на што. Приказната продолжува... Сега одете повторно да гледате бејзбол“, напиша Ибрахимовиќ на социјалните мрежи.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе