Швеѓанецот во свој стил

Ибрахимовиќ: Дали Меси ќе изведува пенали во мојот тим? Ќе му дозволам да го шутира секој четврти

Златан Ибрахимовиќ вели дека Лео Меси нема да биде главен пеналџија доколку двајцата се дел од ист тим, напаѓачот сепак ќе му дозволи на Аргентинецот да шутира од белата точка, но само секој четврти пенал.

Швеѓанецот никогаш не бил скромен во изјавите, па таков беше и одговорот на прашањето: Кој ќе изведува пенали во неговиот тим од сонишата, Златан или Лео Меси?

„Јас ќе ги шутирам, 100%“ – вели Ибрахимовиќ во разговор со УЕФА. „Јас сум капитен, и јас одлучувам кој ќе шутира пенал. Ќе ги изведам првите три, па ќе му оставам еден, па ќе ги изведам следните три пенали, па пак ќе му оставам еден“.

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе

Ако не се претвориме во систем на вакцинални касти („Тргни ги твоите Астразенека-шепи од мојот Фајзер-дедо“), може да застраниме кон вакцинални пасоши со сомнителна валидност („Врвката на оваа пропусница не е во нијанса одобрена од СЗО!“).

повеќе

Освен неколку изолирани обиди, повеќето луѓе не реагираат кај институциите и не бараат одговорност. 

повеќе