И онака густиот распоред ќе биде дополнително згуснат

И покрај противењето на гигантите од Европа, ФИФА си изгласа ново Светско клупско првенство

ФИФА денеска изгласа ново Светско клупско првенство кое ќе биде составено од 24 тима, а првото издание ќе биде во јуни и јули 2021 година.

И покрај тоа што екипите се жалат на густиот календар и многуте натпревари кои ги имаат во текот на сезоната, ФИФА реши да воведе Светско првенство со 24 екипи.
 
Одлуката денеска е изгласана во Мајами со 25 гласови за и седум против. Светското клупско првенство за прв пат ќе се одржи во јуни и јули 2021 година.
 
24. екипи ќе бидат поделени во осум групи со по три тима, победниците од групите ќе се пласираат во четвртфинале.
 
Дополнително ќе биде донесена одлука од кој континтент колку екипи ќе има на првенството.
 

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе