Финансиските барања на Алиоски стануваат проблем за нов ангажман

И Ал Ахли се откажува од Алиоски, барал премногу пари?

Според португалскиот новинар, Педро Алмеида, договорот меѓу Алиоски и Ал Ахли е стопиран откако македонскиот фудбалер побарал повеќе пари.

Се чини дека Алиоски нема да се пресели ниту во Ал Ахли, информациите велат дека дури ни клубот од Саудиска Арабија не можел да ги исполни барањата на нашиот фудбалер.

Новинарот Педро Алмеида тврди дека трансферот нема да се реализира.

„Договорот е прекинат меѓу Алиоски и Ал Ахли, има разлики во платата, македонскиот фудбалер сега сака 2,5 милиони по сезона за да потпише за клубот“, вели тој.

Синоќа и тренерот на Галатасарај, Фатих Терим изјави дека не потпишале со Алиоски поради неговите големи барања за плата.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе