Проблематични сцени пред почетокот на финалето

Хаос пред Вембли, англиски фанови се обидоа да влезат на стадионот без билети (ВИДЕО)

Обезбедувањето на Вембли има полни раце работа, навивачи без билети се обидуваа да влезат на мечот меѓу Англија и Италија. 

Се чини дека организаторите ја потценија желбата на фановите по секоја цена да стигнат на трибините. Дел од англиските навивачи кои немаа билети се обидоа да влезат на стадионот на насилен начин.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе