Откако го демолираа третолигашот

Гвардиола: Од почит на Бартон му дадовме девет гола!

Манчестер Сити синоќа буквално го прегази третолигашот Бартон победувајќи го со 9-0, а Пеп Гвардиола вели дека тоа го направиле од почит кон противникот.

Пеп Гвардиола извади силен состав против Бартон и му даде девет голови. Манчестер Сити притискаше цело време, ја наполни мрежата на противникот, а сакаше и уште.
 
Некои сметаат дека кога гигант игра со слаб противникот ќе покаже почит ако застане при резултат кој им обезбедува убедлива победа и не го декласира противникот. Но Пеп смета дека обратното е исправно.
 
„Зборувавме на полувремето и одлучивме да продолжиме да играме, да трчаме и да постигнеме повеќе голови. Тоа е најдобар начин да покажеш почит кон натпреварувањето и кон противникот. Доколку водите со 4-0 и не сакате да продолжите да играте на исто ниво, тогаш немате почит кон натпреварувањето и кон вашиот противник“, вели Пеп Гвардиола.

Во дипломатијата како гранка од јавно политичкиот живот професионалните кадри треба да бидат повеќе застапени од политичките.

повеќе

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе