Шпанија е една од најзагрозените земји

Гвардиола донираше еден милион евра за борбата против коронавирусот

Тренерот на Манчестер јунајтед, Пеп Гвардиола донираше еден милион евра за борбата против коронавирусот во Шпанија. 

Шпанија е една од најзагрозените земји од коронавирусот, бројот на заболени и жртви во оваа земја постојано расте. Имаат над 42.000 случаи и речиси 3.000 мртви.
 
Пеп Гвардиола донираше милион евра за својата земја со цел да ја помогне борбата против коронавирусот.
 
Парите ќе бидат искористени за купување на медицинска опрема за болниците во Каталонија.

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе