Барселона

Гвардиола: Чави е подготвен да биде тренер на Барселона

Пеп Гвардиола смета дека Чави е подготвен да стане тренер на Барселона, вели дека е поискусен отколку кога тој станал предводник на каталонскиот тим.

Пеп Гвардиола важи за најуспешниот тренер во историјата на Барселона, човек под чие водство играше Чави, кој е фаворит за наследник на Куман.

Денеска Гвардиола беше запрашан што мисли за идејата Чави да стане тренер на Барса.

„Чави во Барса? Не знам што ќе се случи, но не се сомневам дека тој е подготвен. Тој го знае опкружувањето таму, ја знае играта и има пасија. Чави има повеќе искуствов отколку јас кога станав тренер“, вели Гвардиола.

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе