За разлика од Манчестер Сити

Големите добиваат помилувања, но не и помалите, Трабзон е казнет и нема да игра во Европа

Уште една потврда за двојниот аршин на УЕФА, големите и богатите клубови поминуваат речиси неказнето додека такви помилувања нема за помалите, Трабозонспор нема да игра во Европа. 

Трабзонспор доби суспензија од УЕФА поради прекршување на финансискиот фер-плеј. Турскиот клуб се жалеше во судот за Спортска Арбитража во Лозана како што тоа го направи и Манчестер Сити, но за разлика од случајот на англискиот клуб, овој пат беше потврдена одлуката на УЕФА.
 
Трабзонспор е казнет и нема да игра во Лигата на шампионите за која избори пласман.
 
Тие се суспендирани затоа што не ја исполнија спогодбата со УЕФА од 2016 година и повторно го прекршија финансискиот фер-плеј.
 
На нивно место во квалификациите од Лигата на шампионите ќе игра Бешикташ кој се интересираше за Адис Јаховиќ, па можно е да имаме уште еден наш фудбалер во најголемото натпреварување.
 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе