НБА

Голем удар за Голден стејт, Стеф Кари ја скрши дланката (ВИДЕО)

Сезоната за Голден стејт станува дополнително тешка, на сите маки кои ги имаа се придодаде уште една, нивниот најдобар играч Стеф Кари ја скрши дланката. 

Мечот меѓу Голден стејт и Феникс санс, Стеф Кари предвреме го заврши. Арон Бејнс падна на неговата лева рака и според информациите дланката е скршена.
 
Кари не можеше да ги изведе слободните фрлања, веднаш се упати кон соблекувалната.
 
Откако ќе бидат комплетирани сите тестови ќе се знае колку долго ќе паузира Стеф Кари.
 
Голден стејт се мачи на стартот од сезона, Кјел Томпсон долго време ќе биде во аут, а сега тренерот нема да може да смета ниту на Кари.

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе