Турските медиуми отркиваат детали

Годишната плата на Барди во Трабзонспор ќе биде 1,5 милиони евра

Македонскиот репрезентативец Енис Барди од денеска е во Истанбул каде ќе го комплетира трансферот од Леванте во Трабзонспор. 

Турските медиуми откриваат детали за трансферот. Трабзон на Леванте ќе му плати три милиони евра, а ќе има и 15 проценти од следниот трансфер на Барди.
 
Нашиот фудбалер ќе потпише тригодишен договор со годишна плата од 1,5 милиони евра, што значи дека додека е во турскиот клуб ќе заработи 4,5 милиони евра.

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе