ФК Шкупи

Гоце Седлоски е нов тренер на Шкупи

Гоце Седлоски потпиша договор со Шкупи, тој се враќа во македонскиот фудбал по кратката авантура во Динамо Загреб. 

Гоце Седлоски денеска стави потпис на едногодишен договор со Шкупи, тој е дури четвртиот тренер на чаирскиот тим оваа сезона, претходно во клубот беа Бајрами, Каран и Озер.
 
„Би сакал даа им се заблагодарам на челнците на клубот кој ми ја укажаа оваа доверба. Разговаравме и во текот на зимава, тогаш не најдовме заеднички јазик, но сега успеавме да се договориме и еве тука сум, во Шупи“, вели Седлоски.
 
„Знам дека многу се инвестира во овој клубо, донесени се бројни засилувања, но искрено јас познавам само двајца или тројца од играчите од времето кога бев во Вардар“.
 
„Престојните шест меча до крајот на сезоната се добра можност за докажување, сите ќе почнат од нула, ќе добијат шанса да докажат колку вредат. Целта е на највисоко ниво да ја одиграме сезоната до крај, а потоа да почнеме со проектот кој јас и управата го имаме замислено“.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе