Признание за македонскиот ракометар

Гоце Георгиевски се најде во тимот на сезоната во Романија

Македонскиот репрезентативец, Гоце Георгиевски е најдоброто десно крило во романското првенство за изминатата сезона. 

Романскиот весник „Про Спорт“ заедно со сите 14 тренери на екипите од ракометното првенство во оваа земја го избраа титмот на сезоната.
 
Гоце Георгиевски кој го носи дресот на ЧСМ Букурешт е избран за најдобро десно крило на сезоната.
 
Тој има уште една година од договорот со романскиот клуб, но за него има интерес и од Вардар и Металург. Дилемата на Георгиевски е дали да остане во Романија или да се врати во Македонија.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе