Манчестер јунајтед

Гигс му врати на Ибрахимовиќ за критиките: Можеби тој знае повеќе за Манчестер јунајтед од нас

Рајан Гигс брзо му одговори на Златан Ибрахимовиќ кој ги критикуваше поранешните играчи на Манчестер јунајтед затоа што многу негативно зборуваат за случувањата во клубот. 

Златан Ибрахимовиќ ги критикуваше фудбалерите на Јунајтед од класата 92 за нивните коментари за Манчестер јунајтед.
 
Дејвид Бекам, Пол Сколс, Гери Невил, Фил Невил, Ники Бат и Рајан Гигс ја сочинуваат легендарната класа 92 на Манчестер јунајтед.
 
Од нив само Ники Бат во моментов работи во клубот, тој е директор на академијата. 
 
Ибрахимовиќ изјави дека тие подобро да побараат работа во клубот отколку да ги промовираат своите негативни гледишта, но Гигс размислува поинаку.
 
„Кога ќе одиграте повеќе од 2000 натпревари (мечевите на сите играчи од класата 92) за Манчестер јунајтед заедно, можеме да имаме сопствено мислење“, вели Гигс.
 
„Понекогаш коментарите се позитивни, некогаш се негативни, но мислам дека тоа не се одразува на резултатите. Ние сме навивачи на клубот, заедно со другите поранешни фудбалери кои се на тв или на радио“.
 
„Во фудбалот нормално е да имате различни размислувања. Но очигледно Ибрахимовиќ повеќе го знае клубот отколку ние“.
 

(Текстот е одговор на колумната „Сите нации се модерни конструкти" од д-р Љубица Спасковска објавена на МКД.мк, 1 август)

повеќе

На мојот пријател, овчарот Митко му реков: „Дојде време ти, јас, сите граѓани на Македонија да си го вратиме суверенитетот на оваа наша држава".

повеќе

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе