Се зголемува интересот за македонскиот фудбалер

Галатасарај и Фенербахче се вклучуваат во трката по Барди, Терим му ја нуди „десетката“

Фенербахче и Галатасарај се сериозно заинтересирани за Енис Барди, Фатих Терим и лично комуницирал со нашиот репрезентативец, но Арсенал останува фаворит во трката по неговите услуги. 

Тренерот на Галатасарај, Фатих Терим неколку пати разговарал со Енис Барди, дури му го понудил и бројот десет, пишува турскиот портал „Фотоспор“.
 
Од друга страна Фенербахче го контактирал Барди преку нивниот албански фудбалер, репрезентативец на Косово, Ведат Мурики.
 
Интересот на турските гиганти е сериозен, но се верува дека Арсенал останува лидер во трката по потписот на нашиот фудбалер.
 
Леванте тешко дека ќе го задржи Барди, но ќе се обиде да изнуди колку што е можно повисока продажба. Тој во договорот со нив има откупна клаузула од 50 милиони евра, но се верува дека за 25 милиони ќе му дозволат да замине.
 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе